Diagnostiek en behandeling

Verwijzing

U kunt uitsluitend door uw huisarts of een specialist (KNO-arts, neuroloog, tandarts, orthodontist of andere specialist) worden verwezen voor onderzoek of behandeling.

Aanmelding

Wanneer u zichzelf of uw kind aanmeldt, stellen wij u de vraag waarom logopedie nodig is en willen we graag van u weten wat u van de logopedie verwacht.

Onderzoek

De eerste afspraak bij de logopedist bestaat uit een intakegesprek. Bij deze eerste afspraak neemt u mee:

 • De verwijsbrief
 • Uw pasje van de zorgverzekeraar
 • Een geldig identiteitsdocument

Hierna wordt beoordeeld welk logopedisch onderzoek, passend bij de hulpvraag, gewenst is. Voor een uitgebreid onderzoek zijn meerdere afspraken noodzakelijk. Na het onderzoek wordt de conclusie en het behandelplan met u besproken.

Logopedie en dyslexie Roosendaal

Behandeling

Voor iedere behandeling wordt een half uur de tijd genomen. In de meeste gevallen wordt er één keer per week behandeld. Een andere frequentie is ook mogelijk. Indien nodig kan de behandeling aan huis plaatsvinden. Tijdens de logopedie wordt er geoefend en het is de bedoeling deze oefeningen thuis te herhalen. Het verloop van de behandeling wordt regelmatig met u besproken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de soort en de ernst van de klacht.

In onze praktijk wordt alléén op afspraak behandeld. De dag en tijd wordt in overleg met u vastgesteld en is (vaak) een wekelijks terugkerend tijdstip. Een zitting duurt in totaal 25 minuten (cliëntgebonden tijd), daarnaast zijn er 5 minuten gereserveerd voor administratie en overleg voor de logopedist.

Samenwerking

Voor het bereiken van de gestelde logopedische doelen bij de behandeling van kinderen, kan het nodig zijn om naast het hebben van nauw contact met ouders, ook samen te werken met eventuele andere betrokkenen. Daarbij kunt u denken aan leerkrachten, leidsters van peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Het kan ook gaan om een andere paramedische behandelaar zoals bijvoorbeeld een (kinder-) fysiotherapeut of ergotherapeut. Hiervoor zullen wij altijd eerst uw toestemming vragen.

Aanvullend onderzoek

Indien ondanks een periode van behandeling de klacht niet verbeterd kan het van belang zijn om aanvullend onderzoek te laten doen door een medicus of paramedicus. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een huisarts, tandarts, KNO-arts, neuroloog, fysiotherapeut of orthopedagoog.

Trivers_Logopedie en dyslexie Roosendaal_contact

Contact opnemen

  Contactgegevens

  Trivers Zevenbergen

  Pastoor van Kessellaan 3
  4761 BH Zevenbergen

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: info@trivers.nl
  KvK: 65680200

  Trivers Breda

  Willem Alexanderplein 2 (ingang B)
  4847 AL Teteringen

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: info@trivers.nl
  KvK: 65680200

  Trivers Roosendaal

  Parklaan 9
  4702 XA Roosendaal

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: info@trivers.nl
  KvK: 65680200

  Trivers Bergen op Zoom

  Medisch Centrum De Poort

  Jan Borghoutsplein 2
  4624 BS Bergen op Zoom

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: info@trivers.nl
  KvK: 65680200